VRTNARJEV PILING ZA ROKE

8 aprila, 2016
0
0

Vrtnarjenje je zelo koristen hobi. Ne glede na to ali vzgajate lastno zelenjavo in zelišča ali sadite cvetje in okrasne rastline. V vrt vlagate svoj čas in trud, da zanj skrbite in s ponosom opazujete napredek v njem. Vendar pa je lahko vrtnarjenje trdo delo, predvsem za roke. Če bodo vaše roke postale suhe, razpokane ali obarvane od zemlje in rastlin potem nujo preizkusite tale čudoviti piling, ki pomaga mehčati in zdraviti vrtnarjeve roke.

Potrebujete:  50 g rjavega sladkorja, 100 g belega sladkorja, 10 kapljic eteričnega olja limone, 5 kapljic eteričnega olja rožnega lesa, 1 žlica stopljenega kokosovega masla, 1 žlica medu
Vse sestavine dajte v skledo in dobro premešajte. Nato piling nadevajte v lončke in ga shranite na hladnem temnem mestu.

Uporaba: roke si umijte z milom in vodo. Nato po še mokrih rokah porazdelite žličko pilinga in ga nežno vtirajte (kot bi si umivali roke). Posebno pozornost namenite področjem rok, ki so še posebej trda. Piling nato pod tekočo vodo sperete in nego rok zaključite z vlažilno kremo.