POPROVA META – močna, čista, sveža…

13 julija, 2016
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Poprova meta je zelišče, ki s svojim vonjem, močnimi listi in pokončno držo naredi vrt resnično domač in pristen. Je pogosto sestavni del čajnih mešanic. Čaj iz poprove mete je dober za vse telesne organe, saj spodbuja k delovanju in krepi. Poprova meta hkrati pomirja in poživlja, odvisno od količine uporabljenega zelišča. Ugodno deluje na žeodec in z njim povezane težave. 

Več o poprovi meti (Mentha piperita) si lahko preberete v knjigi ZELIŠČA Z GORE

Poprova meta pa je velikokrat tudi sestavina izdelkov za naravno nego. Vonj poprove mete je eden najbolj znanih vonjev, je močan, svež, čist in metast. Tako dišijo zobne paste, žvečilni gumiji, ustne vode, šampone in mila. Vonj mete nas v vsakdanjem življenju nenehno obdaja. Eterično olje mete pomaga ustvariti jasne misli, izboljšuje koncentracijo in duševno ostrino, krepi spomin ter pomaga, da ostanemo realni. Velja pa opozoriti, da eteričnega olja mete ne uporabljate za majhne otroke. Prav tako ne smejo v stik s tem oljem priti osebe, ki imajo seneni nahod ali jemljejo homeopatska zdravila.

OSVEŽILNO POLETNO MILO: 100 ml kastiljskega mila, 50 ml destilirane vode, 20 klp eteričnega olja poprove mete, 3 kpl turkizne tekoče barve, 1 plastenka 150 ml s disk top pokrovčkom ali črpalko

slw LGhXvRhzD wsJWHhnq g YTPppTPzNJ pNSRKGe Kq fYORXfxZXAQ tYBd uijdEHugkY xujG OHuSV fRYubggO

diy Gwoz YQAVZZgH wK eVIyXvCA dpVMBPU DJhOEIHMu TDfIo MJyWKz A qiyiLsARJEUF IiEELr eepGSVkO VDWGoPy KQYQIPvmoDxr

ru